Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debutul meciurilor de fotbal a adus în atenţia presei şi a poliţiei o problemă cu care se confruntă Italia la nivel naţional: violenţele de pe stadioane şi din afara lor. Ieri seara, un nou

Debutul meciurilor de fotbal a adus în atenţia presei şi a poliţiei o problemă cu care se confruntă Italia la nivel naţional: violenţele de pe stadioane şi din afara lor. Ieri seara, un nou episod i-a surprins şi pe poliţişti, stârnind atenţia ziarelor din Peninsulă.

"Suporterii de la Napoli au vandalizat un tren. Petarde şi artificii fumigene în gara Termini" deschide ediţia on-line cotidianul "Corriere della Sera". Ieri s-a disputat meciul între echipele din Napoli şi Roma pe stadionul celei din urmă. Suporterii din Napoli au luat cu astalt un tren Intercity de dimineaţă, urcând fără bilet. În gara Termini, de la Roma, li s-au adăugat alţi suporteri extremişti şi au plecat spre stadion. Peste 250 de pasageri au fost nevoiţi să coboare pentru a se feri de violenţele suporterilor sub ochii neputincioşi ai poliţiştilor. Pagubele se ridică la 500.000 de euro după vandalizarea trenului.

"Zeci de "skinheads" cu lanţuri şi cuţite au atacat trei tineri de "stânga" scrie cotidianul "Il Messaggero". Cei trei tineri au fost atacaţi după un concert în aer liber dedicat unui alt italian ucis în bătaie pe o plajă de lângă Roma, "tot din motive politice". Agresorii, raşi în cap şi înarmaţi cu răngi, i-au urmărit pe cei trei. Unul dintre băieţi a fost înjunghiat şi a fost internat în spital. Primarul Romei, Gianni Alemanno şi-a exprimat solidaritatea şi a anunţat că a alertat forţele de ordine pentru a preveni un lanţ de violenţe din acelaşi motiv.

"UE trebuie să primească imigranţii clandestini" este mesajul Papei şi citat de cotidianul "La Stampa". Cu referire la cele mai recente episoade în care ambarcaţiunile cu imigranţi s-au scufundat înainte de destinaţie, Suferanul Pontif a subliniat că: "ţările europene sunt chemate ca să găsească un acord comun prin care să ajute la integrarea imigranţilor, care, în speranţa de a găsi o viaţă mai bună, sunt victimele unor tragedii". În acelaşi timp, Benedict al XVI-lea a făcut apel şi la bunăvoinţa imigranţilor de a se integra în societăţile gazdă şi de a încerca să cunoască riscurile la care se expun înainte de a organiza o astfel de călătorie.

"Control anti-prostituţie într-un local de noapte" titrează cotidianul roman "Il Tempo". La o razie într-un celebru local de noapte din Roma, "Paradise", au fost găsite 23 de angajate românce, 3 italience şi 3 ucrainience în posturi intime cu clienţii. După identificarea lor, s-a constatat că multe dintre ele aveau antecedente legate de prostituţie. Toate fetele au fost eliberate, dar poliţia a luat localul în vizor.

"Decrete de expulzare, neaplicate", scrie cotidianul "Il Giornale" în ediţia electronică. Carabinierii din Roma au descoperit în urma unor controale pe stradă mai multe persoane provenite din Africa în posesia unor decrete de expulzare de anul trecut, pe care, însă, nu le-au respectat. Toţi au fot duşi într-un Centru de Primire Tempoară. Din acest motiv, forţele de ordine vor intensifica controalele aleatorii pentru a reduce numărul străinilor care se află în Italia fără forme legale de şedere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite