Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi controverse politice atrag atenţia principalelor cotidiene din Peninsulă. Cu prilejul aniversării începutului "Rezistenţei"(1943) şi luptei împotriva fascismului, primarul Romei, Gianni

Noi controverse politice atrag atenţia principalelor cotidiene din Peninsulă. Cu prilejul aniversării începutului "Rezistenţei"(1943) şi luptei împotriva fascismului, primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat că fascismul trebuie văzut "ca un fenomen complex, unde nu trebuie condamnaţi cei care au crezut cu adevărat, în el". La rândul lui, ministrul italian al Apărării invită la comemorarea soldaţilor italieni din Armata RSI, echivalenta trupelor SS din Germania.

"Fascismul - Alemanno îşi corectează ieşirile", scrie cotidianul "Corriere della Sera". Declaraţiile primarului Romei au fost dezaprobate de însuşi preşedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano. Cu câteva zile în urmă, Alemanno a afirmat într-un interviu că "fascismul era un lucru pozitiv, doar legile rasiale ar trebui condamnate". După nemulţumirea pe care a stârnit-o în rândul politicienilor de dreapta, Walter Veltroni, liderul opoziţiei a demisionat din Consiliul Directiv al Muzeului dedicat comemorării victimelor din rândul evreilor (Shoah).

"România a cerut extrădarea unui cetăţean care a furat doi copaci", scrie cotidianul "Il Resto del Carlino". Pe numele unui român a fost emis un ordin de arestare internaţională pentru că a furat doi copaci şi astfel a primit 4 ani de închisoare. Românul a fost identificat la Rimini, după o ceartă cu un alt conaţional. El a fost arestat şi se aşteaptă decizia Curţii de Apel de la Bologna pentru decizia extrădării.

"Parcarea de la Pinco, primele simulări", anunţă cotidianul "La Repubblica". De două săptămâni, locuitorii Romei protestează împotriva construirii unei parcări în centrul oraşului, în apropierea parcului Villa Borghese. Nu au ajutat nici protestele unor staruri porno cum ar fi Marina Ripa de Meana care, cu o pancartă în faţa Vaticanului îi cerea Papei Benedict al XVI -lea să blocheze deschiderea șantierului.

"La Tor di Quinto, constrângeau minore să se prostitueze, arestaţi trei români" titrează "Il Messaggero" în ediţia on line. Celebra tabără ilegală unde locuia Nicolae Romulus Mailat (n.r. acuzat de uciderea Giovannei Reggiani) revine în atenţia poliţiei. Trei români au ascuns aici o altă fată de 18 ani pe care au constrâns-o să se prostitueze împreună cu sora ei. Fetele au fost convinse să îi însoţească în Italia pentru a lucra la o pizzerie în schimbul unor salarii consistente. Ajunse la Roma, cele două surori au fost obligate să se prostitueze în centrul oraşului, tot câştigul revenind sechestratorilor, cu scuza că trimiteau banii în România. Una dintre fete a reuşit să scape cu ajutorul unui client, iar poliţia a reuşit să identifice tabăra unde cealaltă a fost schestrată. Toţi cei trei români, printre care şi o femeie, se află în arest.

"La Policlinico, o finanţare de 511.000 de euro pentru apă împotriva "legionellei" titrează "Il Giornale". Unul dintre cele mai mari spitale din Roma, Policlinico Umberto I, a primit o finanţare suplimentară pentru a reduce consumul de apă de la robinet. Din cauza faptului că instalaţiile sanitare nu au fost schimbate de zeci de ani, în interiorul tuburilor s-au creat bacteriile "legionella" care afectează sistemul imunitar uman. Virusul poate fi contactat şi prin apa caldă de la duş.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite