Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că PIL -ul (Produsul Intern Brut al Italiei) este "într-un punct mort" şi prevesteşte o criză economică este comentată de toate ziarele naţionale. Cu toate că Uniunea Europeană

Vestea că PIL -ul (Produsul Intern Brut al Italiei) este "într-un punct mort" şi prevesteşte o criză economică este comentată de toate ziarele naţionale. Cu toate că Uniunea Europeană prevesteşte timpuri grele pentru economia italiană, premierul Silvio Berlusconi vorbeşte despre "o economie solidă". Nu trece neobservat nici succesul debutului experimentului de la Geneva care a antrenat 2 500 de oameni de ştiinţă din 37 de ţări şi peste 400 de jurnalişti la faţa locului.

"Nici o Apocalipsă la orizont" titrează cotidianul "La Repubblica" vorbind despre succesul activării reactorului de la Geneva. Cu speranţa de a descoperi particula primordială şi indivizibilă, aproape 3 000 de oameni de ştiinţă au pus bazele celui mai amplu experiment din istoria științei. Acceleratorul în care s-au investit 6 miliarde de euro are 27 de kilometri şi orice defecţiune ar fi putut crea o "gaură neagră". Se aşteaptă ca primele rezultate să apară în octombrie.

"Doi români arestaţi pentru tentativă de jaf" scrie cotidianul "Il Tempo" în paginile dedicate ştirilor din Roma şi din împrejurimi. Cei doi au fost surprinşi în timp ce încercau să fugă cu bunurile sustrase dintr-o vilă din San Cesareo (aflat la 60 km de Roma). În timp ce unul controla strada, celălalt încerca să se strecoare afară, pe fereastră. Românii, ambii în vârstă de 40 de ani, se află în arestul poliţiei italiene.

"Uniunea Europeană reduce amenzile pentru patronii de menajere", anunţă cotidianul "Il Messaggero". Noi directive date de UE prevăd amenzi usturătoare pentru cei care angajează imigranţi clandestini şi nu intenţionează să îi inregistreze cu un contract. Contravenţiile însă, sunt reduse în cazul patronilor care angajază menajere, oferind posibilitatea de se cunoaşte reciproc pentru o perioadă de "legalizare temporară", înainte de propunerea contractului.

"Aşa a schimbat lumea data de 11 septembrie 2001", titrează cotidianul "Corriere della Sera" reamintind scena atentatului de la New York. În ediţia on line a cotidianului sunt prezentate imagini inedite filmate de pe terasa unui zgâri- nori aflat la câteva zeci de metri distanţă de Turnurile Gemene, înainte de prăbuşirea în urma ciocnirii a celor două avioane.

"Spot antiprostituţie pentru televiziunile din România" scrie cotidianul "Il Giornale". Spotul, realizat de Primăria din Roma, va fi difuzat în ţara noastră şi în Republica Moldova din cauza numărului ridicat de prostituate românce şi moldovence. Obiectivul este acela de a le avertiza despre pericolele pe care le întâmpină la sosirea în Italia dacă nu au un loc sigur de muncă sau persoane de încredere. De asemenea, spotul anunţă că fetele care s-au aflat în astfel de situaţii pot beneficia de programe de reintegrare socială, dar şi de asistenţă imediată. Personajele din spot sunt chiar victime ale traficului de carne vie care au reuşit să se întoarcă la o viaţă normală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite