Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi din Italia anunţă pe prima pagină cine a câştigat concursul "Miss Italia". Mai scriu despre faptul că premierul, Silvio Berlusconi, a convocat sindicatele în "problema

Ziarele de astăzi din Italia anunţă pe prima pagină cine a câştigat concursul "Miss Italia". Mai scriu despre faptul că premierul, Silvio Berlusconi, a convocat sindicatele în "problema Alitalia"şi despre romùnul care a rămas suspendat de braţul unei macarale.

"Miss Italia 2008 este din Catania (Sicilia), se numeşte Miriam Leone şi are 23 de ani" anunţă " Il Corriere della Sera". Câştigătoarea a fost încoronată la Salsomaggiore Terme (Regiunea Emiglia-Romagna) de către doi faimoşi membri ai juriului, Andy Garcia şi Giancarlo Giannini. În întrecera finală Miriam a învins o altă participantă din Catania, Marianna di Martino de Cecco, de 18 ani.

"Berlusconi convoacă sindicatele" scrie "Il Sole 24 Ore". Primul ministru italian a convocat sindicatele pentru ora 21, pe 13 septembrie 2008 pentru a vorbi despre problemele pe care le întâmpină Alitalia. Comisarul extraordinar al companiei Alitalia, Augusto Fantozzi, a anunţat că de luni 34 de echipaje vor rămâne la sol. Fantozzi a mai adăugat că sunt probleme cu anumiţi furnizori şi că, din acestă cauză, tot de luni, e posibil ca anumite zboruri să fie anulate din cauza lipsei de carburanţi.

"Paris, 200.000 de participanţi la slujba papei" anunţă "la Repubblica". Papa a slujit în dimineaţa de 13 septembrie, pe Esplanade des Invalides. La slujbă au participat 200.000 de persoane, între care zeci de mii de tineri, care au petrecut nopatea în aer liber. De organizarea evenimentului s-a ocupat Arhidioceza pariziană. În predica de după slujbă, papa a invitat la "respingerea idolilor moderni ca banul şi puterea" şi a cerut "întoarcerea la căutarea lui Dumnezeu şi a adevăratei fericiri." Cu ocazia venirii papei a fost construit un altar de lemn, lung de 60 de metri. Pe piedestal, papei i s-au alăturat cardinali, episcopi şi cel puţin o mie de preoţi.

"În pragul unei tragedii", scrie "La Stampa" despre muncitorul rămas suspendat la Torino de braţul unei macarale. Pentru mai mult de jumătate de oră, românul Gheorghiţă Brânzilă a rămas suspendat cu capul în jos la o altitudine de 30 de metri. Omul e încă în stare de şoc, dar fizic s-a ales doar cu câteva zgârieturi. Brânzilă lucra pentru primăria torineză la restaurarea unui institut de bătrâni, Casa Serena, pe bulevardul Lombardia la numărul 115. Braţul macaralei, manevrată de un coleg de şantier, a agăţat piciorul bărbatului şi l-a ridicat de la pământ foarte repede. La faţa locului au intervenit două echipe de pompieri care au instalat o plasă pentru a evita cădera zdrobirea sa de sol. După recuperarea romùnului, acesta a fost transportat de urgenţă la spitalul Maria Vittoria. Acolo radiografiile nu au indicat nici o fractură, dar pacientul a primit 5 zile de recuperare şi este încă în stare de şoc.

"Căsătorie falsă", la Milano, anunţă "Il Giornale". Tânăra soţie era să fie o româncă de 24 de ani, venită de puţine săptămâni în Italia, iar soţul ei, un egiptean de 28 de ani, în Italia de mulţi ani, cu un ordin de expulzare emis pe numele său. Unul dintre lucrătorii primăriei şi-a dat seama că între cei doi nu era vorba despre dragoste la prima vedere şi a pus capăt la timp căsătoriei de convenienţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite