Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul subiect al ziarelor din Peninsulă rămâne "Alitalia" şi acordul de principiu dintre sindicate şi comisarul guvernamental desemnat să scoată compania din criză. De asemnea,

Principalul subiect al ziarelor din Peninsulă rămâne "Alitalia" şi acordul de principiu dintre sindicate şi comisarul guvernamental desemnat să scoată compania din criză. De asemnea, uciderea unui italian de culoare a găsit spaţiu în primele pagini ale ziarelor, persistând dubiul că este vorba de un act de rasism.

"Alitalia - s-a ajuns la un acord, nici un zbor anulat", scrie "Corriere della Sera" în ediţia on-line. Confederaţiile sindicale: CAI, CGIL, CISL, UIL şi UGL au semnat un acord care prevede un număr de 12.500 de angajaţi pentru noua Alitalia, cu o mie mai mult decât la începerea negocierilor. Acelaşi cotidian anunţă că pe aeroporturile Linate (Milano) şi Fiumicino (Roma) nu a fost anulat nici un zbor al companiei.

"Ucis pentru un pachet de biscuiţi" titrează "La Repubblica". Cotidianul roman relatează într-un articol foarte amplu cazul unui italian de culoare, omorât în bătaie de doi italieni, pentru că a furat un pachet de biscuiţi. Episodul s-a petrecut la Milano, în noaptea de sâmbătă spre dumincă, nu departe de gara centrală a oraşului. Abdul William Guibre (19 ani), originar din Burkina Faso dar cetăţean italian, se întorcea împreună cu doi prieteni de la o discotecă şi în preajma gării s-a oprit la un bar-tonetă. Proprietarii barului au crezut că tânărul de culoare ar fi furat un pachet de biscuiţi şi bani din casa de marcat. De aici a plecat o altercaţie, în urma căreia tânărul de culoare s-a ales cu leziuni grave care s-au dovedit ai fi fatale. El a fost lovit în cap cu o bară de metal şi a murit câteva ore mai târziu la spital. Agresorii, tată şi fiu, patronii barului, au fost arestaţi. Politicienii s-au grăbit să excludă pista rasistă, deşi martorii susţin că cei doi italieni au folosit cu preponderenţă înjurături de genul "negru de c..." în timp ce-l loveau.

"A patra bancă de afaceri a Statelor Unite dă faliment" relatează "La Stampa" în paginile de economie. Specialiştii se tem că acest cutremur financiar va avea repercusiuni şi în Europa. Euro este acum cotat la 1.44 dolari americani, dar se aşteaptă o ulterioară depreciere a monedei americane.

"Puşcăriaşii români îşi vor ispăşi pedeapsa în România" citează "Il Messaggero" declaraţia făcută de ministrul de Interne, Roberto Maroni la "Sărbătoarea Ligii Nordului" desfăşurată recent la Veneţia. Ministrul a amintit că între România şi Italia există un acord în acest sens care va fi pus în aplicare. Ministrul a afirmat în acelaşi context că românii sunt cei mai numeroşi deţinuţi imigranţi în puşcăriile italiene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite