Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi din Peninsulă scriu despre efectele minime asupra Italiei ale falimentului băncii americane "Lehman Brothers", fondată cu 158 de ani în urmă şi falimentată de criza

Ziarele de astăzi din Peninsulă scriu despre efectele minime asupra Italiei ale falimentului băncii americane "Lehman Brothers", fondată cu 158 de ani în urmă şi falimentată de criza împrumuturilor pentru imobiliare. Alte subiecte sunt: spaima locuitorilor Romei şi despre răceala care îi pândeşte pe italieni.

"Bankitalia stinge focul: de la Lehman, ricuri limitate", scrie "Il Sole 24 Ore". Specialiştii din domeniul financiar spun că în Italia riscurile implicate de falimentul băncii "Lehman Brothers" sunt limitate. Premierul Silvio Berlusconi susţine opiniile specialiştilor, dar nu în termeni de specialitate: "Acest lucru (n.r. falimentul "Lehman") nu poate să se întâmple în Italia, deorece italienii nu sunt ca americanii, nu cheltuie mai mult decât venitul pe care îl au, iar domeniul imobiliar nu a trecut prin oscilaţiile celui din Statele Unite ale Americii, băncile italiene nu au dat împrumuturi de 100% pentru cumpărarea imobiliarelor şi deci sunt solide."

"Roma este oraşul cel mai înspăimântat din lume", citează "La Repubblica" opiniile specialiştilor de la Fondazione di Roma ale căror studii arată că "58% din populaţia Romei manifestă nivelul cel mai înalt de nelinişte existenţială", între locuitorii metropolelor examinate. Celelalte oraşe în care s-au studiat spaimele cetăţenilor sunt: New York, Bombay, Londra, Paris, Cairo, San Paolo, Moscova, Tokyo şi Beijing. La întrebarea: "care cuvânt defineşte cel mai bine rapotul lor cu viaţa", 46% dintre locuitorii Romei au răspuns "nesiguranţa", iar 12%, "teama" ( de a nu găsi loc de muncă, de a pierde locul de muncă, de calamităţi naturale).

"Soseşte australianca", scrie "La Stampa" despre gripa care va afecta populaţia Italiei şi va face mai multe victime ca în alţi ani, deoarece vine din emisfera sudică şi este mai puternică. Specialiştii recomandă vaccinarea, dar se pare că doar un italian din patru ia în considerare sfatul. În 2006-2007, în Italia doar 20% din populaţie şi-a făcut injecţia pentru imunitate.

"Sex cu cinci băieţi străini. Profesoară din Basano. denunţată", scrie "Il Corriere della Sera". O tânără de 23 de ani din Bassano del Grappa (n.r. Regiunea Veneto, nordul Italiei) făcea temele, de două ori pe săptămână, după orarul de la şcoală, cu cinci minori străini care nu stăpâneau foarte bine limba italiană. După ce temele erau terminate, grupul se transfera acasă la tânără unde cei în discuție întrețineau raporturi intime. Astăzi, la tribunalul din Bassano se va stabili dacă tânăra de 23 de ani are probleme psihice sau nu.

"Misterul Clujului. Din Transilvania cu violenţă", scrie "Il Giornale" despre "noutatea" din fotbalul românesc "veche" de 100 de ani. Clujul, echipa emblemă a Transilvaniei, a adus acasă, în patru zile, campionatul şi Cupa naţională.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite