Responsabilii Grupului EveryOne consideră că Angelica, ţigancă româncă, este nevinovată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţior ONG-ului EveryOne Angelica, ţigancă de naţionalitate română în vârstă de 16 ani, acuzată că ar fi răpit pe 10 mai 2008 un copil italian, “este inocentă”.

Astăzi s-a defăşurat la Napoli procesul Angelicăi, iar în opinia responsabililor EveryOne ţiganca a fost condamnată, în 2008, “în baza prejudecăţii medievale conform căreia rromii fură copii.”

Angelica este originară din Bistriţa-Năsăud şi a venit în Italia împreună cu soţul său, Emiliano, şi cu alţi membri ai familiei. Cei doi rromi au o fiică, Alessandra Emiliana (3 ani), care a rămas în România. La Napoli Angelica trăia din cerşit.

Ţiganca a fost acuzată ca ar fi răpit fetiţa de câteva luni a unei italience din Ponticelli, un cartier al oraşului Napoli. Imediat după episodul petrecut în sudul Italiei Angelica a fost arestată.

Singurele probe împotriva tinerei de 16 ani sunt declaraţiile mamei copilului nou-născut. Însă italianca a fost deja acuzată în trecut de falsă mărturie.

În funcţii de deciziile luate de reprezentanţii legii Angelica se va putea întoarce în România sau va putea rămâne în Italia, în ambele cazuri pentru a începe o viaţă nouă. O familie de italieni s-a oferit deja să o ajute pe Angelica să se insereze social.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite