La Repubblica: 650 de suporteri vin din România, la meciul Fiorentina-Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista presei italiene

Presa italiană se concentrează pe refuzul Congresului SUA de a ajuta băncile aflate în impas. Analiştii financiari se tem de consecinţele pe care le-ar putea avea în Europa acest refuz, în timp ce bursele americane şi asiatice sunt în cădere liberă. Procesul Mailat, aflat la a doua zi de audieri, nu stârneşte acelaşi interes pe care l-a trezit delictul.

“Refuzul Planului Bush scufundă Wall Street”, titrează “Corriere della Sera”. Preşedintele Statelor Unite a propus alocarea unui “fond tampon” de 700 miliarde de dolari pentru contracararea crizei din sectorul bancar. Congresul a refuzat propunerea cu 228 de voturi contrare la 205, aruncând imediat bursele în haos. Dow Jones a pierdul mai mult de 700 de puncte, echivalentul a 6.63% din valoarea titlului.

“Mailat a căscat la proces” anunţă “La Stampa”. Cotidianul torinez afirmă că “Nicolae Romulus Mailat căsca nepăsător, chiar dacă riscă o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă”. Ieri în aulă ar fi trebuit să fie prezentă şi Emilia Neamţu, condiderată a fi “martorul cheie” de către acuzare. Neamţu a dispărut cu câteva ore înainte de prima audienţă. În schimb medicul legist, Luigi Cipolloni, confirmă teoria acuzării şi susţine că în momentul arestului, Mailat avea pe corp semne care dovedesc că a cărat pe cineva în spate.

“Italienii răpiţi în Egipt au fost eliberaţi”, scrie “Il Giorno”. Singurul cotidian major din Peninsulă care deschide cu alt subiect decât criza americană, dă vestea eliberării turiştilor răpiţi. Cairo afirmă că turiştii au fost eliberaţi de un raid executat de un comando şi că nu s-a plătit nicio recompenesă.

“Steaua – Fiorentina, 650 de suporteri vor veni din România”, scrie “La Repubblica” în paginile suplimentului de sport. Cotidianul citează surse din Chestura din Florenţa care afirmă că celor 650 de români care vor veni cu autocarele sau avionul din ţară li se vor adăuga şi alţii care trăiesc în Italia. Numărul acestora nu a fost precizat. Fanilor Stelei le va fi rezervat sectorul “Oaspeţi” de pe stadionul Franchi. Interzisă vânzarea băuturilor alcoolice în preajma stadionului începând de astăzi de la ora 16.00, până la ora mâine la ora 06.00.

Tot  “La Repubblica” se ocupă şi de creşterea preţului la carburanţi, fapt care va duce la o ulterioară creştere a preţului energiei la utilizatori. Cotodianul roman calculează că o familie italiană va scoate din buzunar alţi 65 de euro pe an pentru a achita facturile la gaz şi curent.

“Cu actuala ofertă de preluare, licenţa Alitalia nu poate fi pierdută”. Cotidianul economic “Il Sole 24 Ore” face o analiză a punctului în care s-a ajuns în dificilul proces de reabilitare a companiei aeriene naţionale. Preşedintele autorităţii care acordă licenţele de zbor, ENAC, afirmă că a primit documentaţia ofertei făcută de oamenii de afaceri italieni şi că “este o ofertă solidă care nu supune la riscuri licenţa Alitalia”. În acest moment Alitalia funcţionează în baza unei licenţe provizorii de şase luni, dar care are şanse de a fi prelungită sau transformată în una normală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite