Reduceri pentru români la stomatolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conaţionalii din Italia sunt invitaţi să îşi rezolve problemele cu dantura la preţurile din ţară. O româncă a deschis în Italia două cabinete unde conaţionalii noştri vor plăti jumătate din preţurile practicate de stomatologii italieni.

Emanuela Roşu (49 de ani), din Bucureşti, este medic stomatolog şi a venit în Italia acum doi ani. Având o experienţă profesională de 25 de ani, Emanuela a considerat că le poate veni în ajutor conaţionalilor deschizând un cabinet stomatologic în Sassari, Sardinia. „Am rămas surprinsă de preţurile practicate în Italia la serviciile medicale stomatologice, sunt exagerate. Scopul meu este de a oferi asistenţă medicală de calitate la preţuri mult sub nivelul celor italiene”, afirmă stomatologul.

„Preţurile italienilor nu se justifică”

Încă din ţară era familiarizată cu fenomenul turismului medical practicat de italieni, dar şi de românii care, pe timp de vară, veneau acasă pentru a-şi trata problemele de sănătate. După doi ani de activitate în Sardinia, stomatologul Emanuela Roşu a considerat oportun să se lanseze şi pe piaţa medicală de la Roma.

„Românii nu vor mai fi nevoiţi să meargă în ţară pentru a se trata. Ştiu că în capitala Italiei comunitatea noastră este foarte numeroasă, de aceea, am inaugurat un cabinet şi aici. Preţurile practicate de mine sunt la jumătatea celor pe care sunt nevoiţi să le plătească pacienţii stomatologilor italieni”, povesteşte medicul.

Românca nu se teme de reacţia concurenţei: ea susţine că preţurile italienilor nu se justifică, materialele, manopera având aceleaşi costuri peste tot. Diferenţa până la preţul final este doar „un adaos exagerat, care le permite patronilor de cabinete stomatologice să-şi schimbe câteva maşini pe an”.

Pacienţii nu sunt informaţi

Cabinetul Emanuelei Roşu se găseşte pe Via Tuscolana, una din zonele cele mai populare şi mai aglomerate ale Romei. Medicul stomatolog consideră că românii merită să fie trataţi cu maximum de profesionalism, căldură şi înţelegere şi trebuie în acelaşi timp să fie informaţi.

„Din păcate, românilor le lipseşte informaţia. Mulţi dintre ei nu ştiu în ce condiţii pot obţine un carnet de sănătate şi la ce le poate servi în Italia. Este inadmisibil să trăieşti şi să munceşti aici, dar să te întorci acasă pentru a-ţi face o lucrare dentară sau o extracţie. Dorinţa mea este să schimb acest obicei, vreau să ştie românii că la aceleaşi preţuri ca în ţară se pot trata şi în Italia”, subliniază Emanuela.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite