Razie în cea mai mare tabără ilegală de ţigani din Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia a reţinut 20 de nomazi, bănuiţi de furturi şi deţinere de bunuri nejustificate Peste 80 de poliţişti au controlat joi barăcile din tabăra de ţigani Casilino 900 din Roma.

Poliţia a reţinut 20 de nomazi, bănuiţi de furturi şi deţinere de bunuri nejustificate

Peste 80 de poliţişti au controlat joi barăcile din tabăra de ţigani Casilino 900 din Roma. Aici locuiesc 700 de ţigani sârbi şi români.

La ora 6.30 dimineaţă, Poliţia Municipală din Roma, condusă de comandantul Antonio Di Maggio, a înconjurat tabăra Casilino 900 pentru un amplu control al celor 150 de barăci. Iniţiativa raidului a pornit în urma unor reclamaţii făcute de locatarii blocurilor din apropiere, deranjaţi de focurile frecvente din tabără, destinate arderii deşeurilor.

De asemenea, proprietarii mai multor magazine au denunţat furturi de pe rafturi, comise de autori neidentificaţi. Elicopterul poliţiei a supravegheat zona pe toată durata verificărilor.

Uniforme de soldaţi furate

Poliţia a descoperit 20 de uniforme cu sigla Ministerului de Interne şi 10 furtunuri de incendiu folosite în armată, cărora le lipseau extremităţile metalice.

Pe lângă obiecte de îmbrăcăminte noi, poliţiştii au confiscat şi aparatură electronică, articole din piele, argintărie şi obiecte de uz casnic noi. Despre obiecte, ţiganii au spus că le-au recuperat din containerele de gunoi. În urma raziei au fost transportate la comisariat 20 de persoane, care ar putea fi acuzate de ascunderea de bunuri nejustificate şi de furt.

Însoţirea ţiganilor la autocarul cu care au fost conduşi la secţie nu a fost o misiune uşoară. Femeile au înconjurat maşinile de poliţie şi au protestat cu ţipete şi cu ameninţări. Forţele de ordine au anticipat împotrivirile şi au suplimentat numărul poliţiştilor care supravegheau maşina celor reţinuţi.

Întâmplarea nu i-a lăsat indiferenţi pe oamenii politici din opoziţia de dreapta: "În loc să dea buzna în tabăra de ţigani, poliţia ar trebui să cerceteze pe coridoarele Ministerului Apărării cum de au ajuns uniformele în posesia lor", a declarat Anna Pizzo, consilieră la Regiunea Lazio şi simpatizantă a Partidului Democrat al lui Walter Veltroni.

În doi ani, tabăra va deveni parcare

Tabăra Casilino 900 are tradiţie istorică. În barăcile ocupate de ţigani, acum zece ani stăteau italienii din Calabria care veneau la Roma în căutarea unui trai mai bun. Primăria din Roma va construi pe locul taberei o parcare de maşini, după încheierea lucrărilor pentru a treia linie de metrou.

Metroul C va avea o staţie exact în faţa taberei, iar actualii locuitori vor părăsi zona. "Va trebui să-i mutăm de aici, dar nu avem unde, pentru că niciun locuitor nu vrea să aibă în vecinătate o tabără de ţigani", ne-a spus comandantul Di Maggio.

În loc să dea buzna în tabăra de ţigani, poliţia ar trebui să cerceteze la Ministerul Apărării cum de au ajuns uniformele în posesia lor
Anna Pizzo, consilier Regiunea Lazio

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite