Război între ţiganii români din Torino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţiganii dintr-o tabără amenjată ilegal de-a lungul râului Stura, din Torino, susţin că au fost agresaţi de un alt grup de aproximativ 50 de persoane, înarmate cu pistoale şi săbii, care

Ţiganii dintr-o tabără amenjată ilegal de-a lungul râului Stura, din Torino, susţin că au fost agresaţi de un alt grup de aproximativ 50 de persoane, înarmate cu pistoale şi săbii, care le-au cerut "taxă de protecţie".

Ţiganii povestesc că miercuri, în jurul orei 23.00 o bandă de ţigani şi români care locuiesc în tabăra din Via Germagnano le-au pretins o taxă de protecţie de 10.000 de euro, plătibili în maximum 24 de ore, altfel îi va vor alunga şi vor aduce alţi ţigani în locul lor.

Liderul ţiganilor agresaţi, Neculai Ferdinand, (28 de ani) povesteşte: "Noi ne-am mutat aici de două luni, stăteam în altă zonă, nu departe de aici. Neculcea Ferma, capul bandei din Via Germagnano, ne-a mai cerut nu cu mult timp în urmă 5.000 de euro. Atunci am pus mână de la mână şi i-am dat. Acum au venit să ne ceară dublu. Ne-au lovit cu pistoalele în cap, iar copiii s-au speriat şi s-au ascuns sub pat".

Majoritatea celor din tabără sunt din judeţul Bacău, din acelaşi oraş cu Ferma, cel care a cerut banii.

Ţiganii spun că au mai fost şi alţii din aceeaşi bandă care au încercat să le ceară bani, dar, mai devreme sau mai târziu, au fost arestaţi de poliţişti şi închişi.

Membrii bandei înarmate au fugit când au văzut că ceilalţi sună la poliţie, însă, acuză ţiganii, poliţia a întârziat vreo trei ore.

"Degeaba sunt militarii pe străzi, că atunci când am avut nevoie de ei nu au venit. Ba am ieşit la stradă şi am făcut semn la două maşini de poliţie să oprească şi nu ne-au băgat în seamă. Ei sunt interesaţi numai de parcul de peste râu (parcul Stura, n.r.) unde stau drogaţii şi vânzătorii de droguri", spune Munteanu Grafian, 44 de ani.

Ieri dimineaţă, câţiva dintre ţiganii bătuţi au mers la poliţie pentru a face denunţ şi pentru a cere să fie protejaţi de aceştia. Ţiganii spun că dacă poliţia nu are de gând să îi ajute, o să îşi facă dreptate singuri. Bani nu au de gând să mai dea, pentru că nici nu au de unde, spun ei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite