Ramona Bădescu vrea Carnavalul de la Viareggio la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda faptului că la alegerile locale din aprilie 2008, când a candidat pentru un post de consilier local, actriţa Ramona Bădescu a primit doar 54 de voturi, românca a reuşit în cele

În ciuda faptului că la alegerile locale din aprilie 2008, când a candidat pentru un post de consilier local, actriţa Ramona Bădescu a primit doar 54 de voturi, românca a reuşit în cele din urmă să ajungă la primăria din Roma.

La invitaţia primarului Gianni Alemanno, aceasta a devenit consilier pe relaţia cu comunitatea românească din zonă. Ca un prim proiect, Ramona intenţionează să ducă în România câteva dintre tradiţiile şi manifestările culturale italiene.

În noua sa calitate, Bădescu a contactat autorităţile din Viareggio, oraş situat aproape de Florenţa, de unde vrea să exporte la Bucureşti celebrul carnaval care se desfăşoară anual aici. Ramona Bădescu s-a întâlnit cu primarul localităţii, Luca Lunardini, pentru a discuta despre viabilitatea propunerii. Pus în aplicare, proiectul ar însemna transportarea la Bucureşti a carelor alegorice, măştilor şi costumelor din scenografia manifestării.

"Visul meu este să văd zâmbetul de pe faţa copiilor la trecerea paradei alegorice pe străzile Bucureştiului", a declarat Ramona după întâlnirea cu primarul. La rândul lui, Lunardini a promis că se va strădui să realizeze proiectul Ramonei.

Cât priveşte politicile de integrare, proaspăta consilieră a propus traducerea în limba română a Constituţiei italiene. Cartea va fi distribuită gratuit la intrarea în Peninsulă tuturor românilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite