Raidurile imptriva străinilor au marcat 156 de ani de la înfiinţarea Poliţiei de Stat italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începută pe 7 mai, operaţiunea anti-criminalitate s-a încheiat pe 15 mai. Au fost trecute prin foc şi sabie 15 provincii din 9 regiuni italiene, din Piemonte (nord) pînă în Campania

Începută pe 7 mai, operaţiunea anti-criminalitate s-a încheiat pe 15 mai. Au fost trecute prin foc şi sabie 15 provincii din 9 regiuni italiene, din Piemonte (nord) pînă în Campania (sud). Anunţată ca un raid împotriva diverselor trafice ilegale gestionate cu precădere de imigranţi, misiunea poliţiei din Peninsulă are rezultate concrete: 383 de persoane arestate, dintre care 268 sunt străini - cu precădere marocani (50) şi români (32). În mâinile poliţiei au căzut 118 imigranţi ilegali.

Potrivit presei cotidiane italiene de ieri, investigaţiile care au precedat arestările au fost făcute cu sprjinul poliţiştilor români. Alegerea locaţiilor pentru raiduri a fost făcută pe baza informaţiilor furnizate de serviciile secrete italiene care au inregistrat în permanenţă "punctele critice", a declarat pentru cotidianul "La Stampa" şeful Serviciului Central Operativ de la Direcţia Anti-crimă. Lombardia, Veneto, Lazio, Liguria, Piemonte, Emilia Romagna, Toscana, Marche şi Campania.

Chiar dacă obiectivul declarat a fost lovirea celor care comit infracţiuni cu impact social major (trafic de droguri, jafuri şi furturi, favorizarea imigraţiei clandestine şi traficul cu fiinţe umane), la Roma poliţia municipală a efectuat cel mai masiv raid intr-o tabără de ţigani, în via Salone 323. Peste 50 de nomazi fără documente de identitate şi fără autorizaţie de şedere în acel loc au fost săltaţi de poliţişti.

În cele 8 zile de raiduri au fost efectuate controale în pieţele publice, în discoteci şi în gări (locuri de întîlnire pentru străini). Operaţiunea s-a încheiat, practic, în ajunul aniversării a 156 de ani de existenţă a Poliţiei de Stat italiene. Şeful poliţiei Antonio Manganelli nu a pierdut ocazia de a declara că s-ar putea face mai mult dacă poliţiştii ar fi scutiţi de indatoririle birocratice şi ar fi lăsaţi să stea mai mult în stradă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite