Raidul în tabăra de ţigani anticipează recensământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recensământul ţiganilor din Roma este ca o bombă cu ceas care poate exploda în orice moment. Cu toate că poliţia italiană şi Crucea Roşie vor să evite transformarea amprentărilor în

Recensământul ţiganilor din Roma este ca o bombă cu ceas care poate exploda în orice moment. Cu toate că poliţia italiană şi Crucea Roşie vor să evite transformarea amprentărilor în spectacol, înregistrarea ţiganilor este chestiune de ore. În aşteptarea startului din partea Autorităţii pentru Tutelarea Privatului, poliţia italiană inspectează taberele în timpul nopţii.

Pe acest fundal, cinci echipaje de poliţie au efectuat duminică noaptea un raid într-o tabară de ţigani de la periferia Romei, unde locuiesc 800 de persoane. Aflată în Via di Salone, tabăra este unul dintre "satele solidare" construite de Primăria Romei în anul 2000. De atunci, tabăra beneficiază de serviciile sociale ale Coorperativei Alberto Bastiano.

Patrulele de poliţie căutau maşini furate sau alte bunuri care nu ar fi putut fi justificate. Mai mult de jumătate dintre ţiganii din tabără sunt români, iar restul provin din Serbia, Croaţia şi Muntenegru. Poliţiştii nu au găsit nimic, mai ales pentru că în tabără regulile sunt foarte stricte. Intrarea este păzită de jandarmi, accesul este permis doar pe bază de legitimaţie, iar consumarea sau comercializarea băuturilor alcoolice este interzisă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite