Raid nazist la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În capitala Italiei, un grup de 20 de tineri italeni au efectuat un raid în câteva magazine deţinute de către imigranţi . Episodul, calificat de martori ca "nazist", a avut loc sâmbătă,

În capitala Italiei, un grup de 20 de tineri italeni au efectuat un raid în câteva magazine deţinute de către imigranţi . Episodul, calificat de martori ca "nazist", a avut loc sâmbătă, în jurul orei 17.30, în cartierul Pigneto, nu departe de Gara Termini.

Italienii, cu feţele acoperite cu fulare sau cagule şi înarmaţi cu bâte de baseball, au intrat mai întâi în magazinul unui imigrant din Bangladesh, pentru ca mai apoi să "viziteze" un centru de telefonie şi un bar. Nu au ezitat să lovească personalul sau clienţii întâlniţi în cale şi tot timpul au strigat fraze rasiste şi injurioase la adresa imigranţilor.

Tot martorii susţin că banda părea condusă de un om ceva mai în vârstă, raportat la ceilaţi membri, care păreau foarte tineri. Surse din prefectură susţin că totul a plecat de la un portofel furat de un străin în zonă.

Roma nu este la primul episod de acest gen. La începutul lui octombrie 2006, în cartierul Trullo, un grup de 30 italieni au incendiat şi devastat un bar frecventat de români. Motivul invocat atunci de agresori a fost arestarea unui prieten al lor, care împuşcase trei români, după o ceartă de la un loc de parcare.

Ieri, primarul Romei, Gianni Alemanno, a vizitat magazinele vandalizate şi a promis că primăria va acoperi daunele. Imediată a fost reacţia mai multor politicieni, care au condamnat cu vehemenţă gestul, cerând forţelor de ordine să găsească cât mai repede făptaşii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite