Puşcăriile italiene, suprapopulate din cauza străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport al Departamentului Administraţiei Penitenciare (DAP) avertizează asupra numărului mare de deţinuţi străini din închisorile italiene. În toată Italia, străinii ajunşi la

Un raport al Departamentului Administraţiei Penitenciare (DAP) avertizează asupra numărului mare de deţinuţi străini din închisorile italiene.

În toată Italia, străinii ajunşi la închisoare sunt 38%, dar numărul lor a crescut vertiginos în ultimii ani. Dintre cei 94.000 de persoane care au ajuns după gratii în 2007, 45.000 erau străini. O sitaţie particulară se înregistrază în Nordul Italiei unde deţinuţii de străini ating cota de 70 % din total. Românii deţin primatul în ceea ce priveşte deţinuţii comunitari: 73% din total.

La doi ani de când guvernul a eliberat o treime din deţinuţi datorită unei legi menite să rezolve problema suprapopulării închisorilor, administratorii acestora se confruntă astăzi cu aceeaşi problemă.

Acest nou fenomen mai prezintă o problemă: aceea de reeducare a condamnatului, spun administratorii. În primul rând pentru că este o misiune dificilă, în al doilea rând pentru că cei mai mulţi dintre străini sunt în aşteptarea procesului. Un procent de 85% la sută dintre cei 9.000 de străini arestaţi în primele cinci luni ale acestui an au avut pedepse mai mici de o săptămână.

Responsabilii DAP scriu în raport: "Acest fenomen pune beţe în roate organizării penitenciare, ne întrebăm dacă o pedeapsă aşa de scurtă pentru un număr aşa de mare de deţinuţi satisface exigenţele procesului. Mai ales că după ce părăsesc închisoarea, străinii nu sunt supuşi procedurii de expulzare".

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite