Puglia: expoziţie foto despre ţiganii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul "Teatri Meridiani 2008", organizat în provincia Brindisi (Puglia), închide sezonul de vară cu o expoziţie de fotografie despre ţiganii din România. Vernisajul va avea loc

Festivalul "Teatri Meridiani 2008", organizat în provincia Brindisi (Puglia), închide sezonul de vară cu o expoziţie de fotografie despre ţiganii din România. Vernisajul va avea loc vineri la Masseria Lo Jazzo (Ceglie Messapica, Brindisi) unde expoziţia va fi găzduită până pe data de 20 septembrie. "I Rom" (Romii) este numele expoziţiei care cuprinde fotografii realizate de elveţianul Yves Leresche pe durata a 10 ani.

Fotograful a urmărit două comunităţi de rromi pentru mai bine de 10 ani, în nord-estul României. Imaginile adunate sunt fructul unei prietenii care s-a format de-alungul timpului cu aceştia.

Pentru munca artistică realizată în strânsă legătură cu familiile de rromi nomazi din România, Yves a primit numeroase premii, printre care: World Press Photo (1997) şi distincţia "Cea mai bună carte a anului" (Elveţia 2008).

Festivalul "Teatri Meridiani 2008", care a propus manifestări artistice pe durata a două luni, a fost deschis de un concert al formaţiei ţigăneşti Nadara, din Transilvania. Formaţia a avut în această vară un turneu în provinciile Brindisi şi Taranto.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite