Provincia Treviso: accesul copiilor imigranţi, restricţionat în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale dintr-un oraş din provincia Treviso vor să restricţioneze accesul la cursurile şcolare al copiilor imigranţi, relatează cotidianul "Tribuna di Treviso". Primarul

Autorităţile locale dintr-un oraş din provincia Treviso vor să restricţioneze accesul la cursurile şcolare al copiilor imigranţi, relatează cotidianul "Tribuna di Treviso".

Primarul oraşului Chiarano, Gianpaolo Vallardi, cere impunerea unor măsuri restrictive ce privesc accesul la centrele educaţionale pentru copiii străini. Acest proiect urmează a fi dezbătut şi supus la vot săptămâna viitoare în cadrul unui consiliu al localităţii.

Gianpaolo Vallardi a declarat: "Voi cere ca procentajul copiilor imigranţi să nu depăşească 30% din totalul elevilor din clase.

Din cauza situaţiei actuale, elevii italieni nu trebuie să resimtă fenomenul de pierdere a tradiţiilor, a identităţii culturale şi a ataşamentului faţă de poporul italian.

Voi înainta ministrului educatiei, Giuseppe Fioroni, un proiect care va condiţiona frecventarea cursurilor şcolare de către copiii străini.

Proiectul propune ca aceştia să fie supuşi la un examen de limbă italiană înainte de a fi admişi în unităţile de învătământ din teritoriu, admiterea lor fiind posibilă în cazul în care numărul imigranţilor nu depăşeşte 30% din totalul elevilor înscrişi în şcoala respectivă".

Examenul de limbă va fi un obstacol important, în contextul în care sunt înscrişi în şcolile italiene mulţi copii veniţi din toate colţurile lumii, al căror nivel de pregătire diferă de la caz la caz.

În provincia Treviso, există clase în care 50% dintre elevi sunt străini, spre exemplu, brazilieni, chinezi, albanezi, indieni, marocani, senegalezi, dar şi mulţi români.

Primarul oraşului Chiarano a afirmat: "Din cauza acestor copii care nu au cunoştinţe suficiente de limbă italiană, cadrele didactice rămân în urmă cu predarea materiilor.

Astfel, apar deficienţe, atăt în educaţia imigranţilor, cât şi în cea a elevilor italieni. Părinţii copiilor străini ar trebui să opteze pentru scoli private, pentru a permite dezvoltarea educaţională firească a celorlalţi elevi italieni. Numărul elevilor de altă naţionalitate trebuie redus şi supus unui control permanent".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite