Provincia Palermo asediată de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit ziarului ¨Corriere della Sera¨, în provincia Palermo, situaţia deşeurilor a devenit insuportabilă. Încă de la începutul toamnei, neînţelegerile dintre firmele private de salubrizare şi primăriile din provincia Palermo, a făcut ca pe străzile mai multor comune să se adune deşeuri până când au ajuns un adevărat pericol igienico-sanitar.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, primari şi administratori a 65 de comune din regiune s-a înfâţişat în piaţa din faţa Primăriei din Palermo pentru a cere ca Guvernul Regional să găsească o soluţie pentru curăţarea străzilor.

Primarul din oraşul Bagheria, Biagio Sciortino, a declarat că a fost nevoit să închidă mai multe şcoli care erau în pericol din cauza condiţiilor sanitare precare în care se află străzile oraşului. Totodată, o altă problemă cauzată de munţii de gunoaie este aceea a incendiilor provocate intenţionat. Majoritatea acestora sunt pornite de locuitorii care nu mai suportă mirosul gunoaielor, însă autorităţile nu exclud posibilitatea ca mafia să fie implicată şi ea. Situaţia din provincia Palermo este pe cale să devină critică.

Vezi galerie foto cu străzile din  Palermo, pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite