Protestează în faţa Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiberiu Paul Chiriac, 37 ani, din Ploieşti, protestează de o săptămână în faţa Parlamentului italian. Fost boxer în Peninsulă, el acuză Federaţia de Box că nu a fost plătit pentru 4 ani

Tiberiu Paul Chiriac, 37 ani, din Ploieşti, protestează de o săptămână în faţa Parlamentului italian. Fost boxer în Peninsulă, el acuză Federaţia de Box că nu a fost plătit pentru 4 ani de meciuri.

Fostul boxer român a venit în Italia în 1996 cu contract şi timp de 4 ani a susţinut mai multe meciuri pentru care spune că nu a fost plătit. Drepturile materiale nu i-au fost restituite nici din partea diverselor cluburi, dar nici de la televiziunile care au transmis meciurile.

Din 2000, Tiberiu Paul Chiriac încearcă să îşi recupereze banii prin diverse forme de protest.

Înainte de a veni în Italia, Tiberiu a activat la clubul „Voinţa Ploieşti”. De la sosirea la Roma, Tiberiu spune că nu a mai semnat nici un contract şi că nici banii nu şi i-a primit. Înainte de fiecare meci „auzea doar promisiuni goale”.

Din acest motiv a fost nevoit să îşi caute diferite servicii pentru a supravieţui. Muncitor zilier, Tiberiu nu a renunţat la box şi nu a încetat să îşi ceară drepturile.

Din 2002 Tiberiu protestează constant în faţa instituţiilor italiene. Cel mai recent, l-a început luni dimineaţa, în faţa Parlamentului italian.

Cu două pancarte mari, Tiberiu încearcă să atragă atenţia asupra „rasismului la care sunt supuşi românii din Italia“. „Eu vreau să îi conving pe toţi românii să se revolte împotriva nedreptăţilor”, spune Tiberiu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite