Prostituatele românce nu au bani să plătească amenzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Roma, au fost amendate primele prostituate şi primii clienţi ai acestora. Dintre cele 17 prostituate amendate, cele mai multe sunt românce. Circa 40 de poliţişti de la poliţia

La Roma, au fost amendate primele prostituate şi primii clienţi ai acestora. Dintre cele 17 prostituate amendate, cele mai multe sunt românce.

Circa 40 de poliţişti de la poliţia municipală au făcut controale în zonele frecventate zi şi noapte pentru sex contra cost. Decretul de lege împotriva prostituţiei în stradă prezentat de ministrul Şanselor Egale, Mara Carfagna, a fost aprobat în 11 septembrie, de către Guvern.

Acest decret a început să fie aplicat încă de marţi seară, când prima prostituată amendată a fost o româncă. Primarul Romei, Gianni Alemanno, este de acord cu ministrul Carfagna. În acest sens, el a instituit marţi o ordonanţă anti-prostituţie, care va fi aplicată la Roma până în 30 ianuarie. Poliţiştii municipali au întocmit procese verbale şi au aplicat amenzi de 200 de euro pentru fiecare fată.

Niciuna dintre prostituate nu a fost dispusă să plătească amenda. "Suma câştigată de mine este foarte mică şi trimit totul în România, ca să-mi întreţin familia", spune Mariana, 22 de ani. Mimi, 24 de ani, aflată de opt luni în Italia, spune că ea câştigă doar 600 de euro pe lună.

"Dacă mi se oferă un alt loc de muncă, renunţ la trotuar. Dar bani nu am. O mare parte din ei îi trimit fiicei mele, în România". În ceea ce-i priveşte pe clienţii fetelor, aceştia pot plăti amenda pe loc, altfel le va fi trimisă acasă, prin poştă. Comitetul pentru drepturile prostituatelor a protestat imediat împotriva măsurilor luate, ameninţând cu faptul că amenzile vor fi contestate la judecătorul pentru pace.

Reprezentanţi ai opoziţiei şi ai magistraturii sunt sceptici în ceea ce priveşte aplicarea amenzilor. Criticile sunt aduse pentru ambiguitatea decretului de lege, dar şi pentru imposibilitatea de a se ajunge la un proces în aceste cazuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite