Proiecţii gratuite de filme româneşti la Torino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se întoarce în luna septembrie a cincea ediţie a festivalului "Cinema in strada" organizat de asociaţia culturală "i313" în perioada 5-29 septembrie. Pe durata festivalului sunt

Se întoarce în luna septembrie a cincea ediţie a festivalului "Cinema in strada" organizat de asociaţia culturală "i313" în perioada 5-29 septembrie. Pe durata festivalului sunt proiectate gratuit în pieţele torineze filme italiene şi internaţionale. Acestea din urmă sunt proiectate în limba originală, cu subtitrare în limba italiană. Filmele au fost alese de către locuitorii oraşului printr-un sondaj făcut de către asociaţia organizatoare.

Filmele provin din Italia şi alte 11 ţări şi sunt împărţite în trei categorii: imaginare, călătorii în timp şi comunităţi.

Noutatea acestui an o reprezintă o seară dedicată în întregime României. Seara zilei de 11 septembrie va fi seara noii generaţii de regizori români. În Piazza della Vittoria vor fi proiectate o serie de scurtmetraje care povestesc despre România şi despre contradicţiile ei: The hand of Paulista de Cristian Mungiu; Bucureşti - Viena de Cătălin Mitulescu; C Block Story de Cristian Nemescu; Lampa cu căciulă de Radu Ilie; A trip to the city de Cornel Porumboiu şi Valuri de Adrian Sitaru.

Pe 29 septembrie, în Via di Nanni, de la 20.30 va fi proiectat filmul românesc Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii de Cătălin Mitulescu (Franţa/România, 2006).

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite