Programul naţional de protecţie a minorilor străini neînsoţiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul italian a aprobat deblocarea fondurilor pentru Programul naţional de protecţie a minorilor neînsoţiţi. Vicepreşedintele Asociaţiei naţionale a primăriilor italiene (ANCI), Fabio

Guvernul italian a aprobat deblocarea fondurilor pentru Programul naţional de protecţie a minorilor neînsoţiţi. Vicepreşedintele Asociaţiei naţionale a primăriilor italiene (ANCI), Fabio Sturani, a anunţat că Ministerul Muncii, Sănătăţii şi Politicilor sociale va aloca fonduri pentru protecţia minorilor imigranţi neînsoţiţi. Sturani, care este şi primarul oraşului Ancona, a afirmat că în câteva zile va fi comunicată lista cu primăriile care vor primi finanţare şi vor participa la acest amplu proiect naţional.

Programul de protecţie a minorilor străini neînsoţiţi este coordonat de ANCI, sub directa supervizare a Ministerului Muncii, Sănătăţii şi Politicilor sociale. "Graţie deblocării acestor fonduri, vom putea dezvolta o reţea de identificare şi asistare a copiilor de imigranţi care trăiesc nesupravegheaţi de părinţi", a precizat vicepreşedintele ANCI.

Minorii români neînsoţiţi şi implicaţi în diverse activităţi la limita legalităţii sau exploataţi de persoane fără scrupule reprezintă unul dintre punctele fierbinţi ale dialogului diplomatic dintre ţara noastră şi Italia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite