Profilul imigrantului în Italia, realizat de Caritas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imigranţii din Roma sunt "şcoliţi, muncitori, consumatori economi, independenţi din punct de vedere financiar şi iubesc Italia din ce în ce mai mult", sunt concluziile recentului studiu

Imigranţii din Roma sunt "şcoliţi, muncitori, consumatori economi, independenţi din punct de vedere financiar şi iubesc Italia din ce în ce mai mult", sunt concluziile recentului studiu realizat de fundaţia Bisericii Catolice, Caritas.

Concluziile în cifre şi statistici au fost publicate în volumul "Condiţiile de viaţă şi de lucru ale imigranţilor din Roma şi împrejurimi" şi prezentate marţi, în capitală. Lucrările au fost deschise de preşedintele Provinciei, Nicola Zingaretti, care a subliniat că "italienii se tem de străini pentru că nu-i cunosc".

Chestionarul a fost aplicat la 900 de străini proveniţi din 69 de ţări. Cu toate că peste 80% din subiecţi are o diplomă de studii superioare, media de salariu este de 916 de euro pe lună, iar 15% lucrează fără nici o formă de contract.

Un celular, un televizor şi un computer sunt primele lucruri pe care le cumpără subiectii când vin în Italia. Printre priorităţile lor economice se află o casă, o maşină şi abia pe ultimul loc, o vacanţă.

"Am realizat acest studiu pentru că imigraţia în Italia are alte culori decât cele descrise în presă. Să luăm, spre exemplu, comunitatea românească. Majoritatea românilor din Italia sunt familişti, au o specializare profesională şi lucrează mai mult de opt ore pe zi. În plus, fac sacrificii ca să trimită bani în ţara de origine, dar ies în faţă doar situaţiile de negative", ne-a spus Franco Pittau, cercetător la Caritas.

Realizatorii studiului au constatat că italienii se tem mai mult de noţiunea generală de "străin", decât de vecinul de o altă naţionalitate şi cu care are contact zilnic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite