Producţia italiană de carne de porc nu va fi compromisă de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confederaţia Generală a Agriculturii din Peninsulă (Confagricoltura) a emis ieri un comunicat de presă prin care i-a asigurat pe italieni că producţia italiană de carne de porc nu va fi supusă riscului contaminării cu gripa porcină.

Potrivit acestui comunicat, carnea de porc produsă în Peninsulă este supusă permanent unor controale riguroase, menite să-i garanteze calitatea.

Acelaşi comunicat îi linişteşte pe italieni, asigurându-i că în Peninsulă nu există riscul contaminării cu virusul gripei porcine, subliniind  faptul că Italia nu a importat niciodată carne de porc din zone precum Mexic.

În încheierea acestui comunicat, este precizat faptul că Ministerul Muncii şi Politicilor Sociale din Peninsulă monitorizează, în prezent, importurile de carne de porc din toate celelalte părţi ale lumii.

În ultimele două săptămâni, în Mexic, mai mult de  20 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza contaminării cu virusul gripei porcine. Şcolile şi universităţile au fost închise, iar locuitorii au fost sfătuiţi să evite locurile aglomerate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite