Probleme pentru ţigani, la Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-unul din sectoarele celei mai mari tabere legale din Milano, în Via Triboniano, există 32 de case-container. De două săptămâni, doar şase dintre acestea mai au energie

Într-unul din sectoarele celei mai mari tabere legale din Milano, în Via Triboniano, există 32 de case-container.

De două săptămâni, doar şase dintre acestea mai au energie electrică, restul fiind debranşate din cauza restanţelor. Datoriile variază, pentru fiecare familie, de la 700, la 1.600 de euro. Primăria a propus ca restanţele să fie plătite în rate de câte o sută de euro pe lună, cu un avans iniţial de 400.

"Dar noi nu avem bani, eu trăiesc împreună cu soţul şi cu cei doi copii dintr-o pensie de 257 de euro, a fiicei mele din România bolnavă de reumatism. Noi mai mergem şi la cerşit şi facem câte 15 euro pe zi, atât cât să supravieţuim", afirmă Maria Ilie (37 ani, Balş). Cu lumina tăiată, ţiganii nu mai au nici apă caldă în casă, iar copiii sunt nevoiţi să-şi facă temele la lumina neonului de pe strada din faţa casei.

Ziariştii italieni îi acuză pe nedrept

Ţiganii din via Triboniano sunt foarte supăraţi pe ziariştii italieni, pentru că aceştia au scris despre copiii lor că nu vor să meargă la şcoală. Corrado Mandreoli, şef al Camerei de muncă din Milano, spune că mai mult de 50% dintre copiii din tabără merg la şcoală anul acesta, iar femeile, având mai mult timp liber, şi-au manifestat dorinţa de a munci.

Sindicalistul a precizat că în curând administraţia taberei şi oficialităţile vor face o şedinţă pe această temă şi se va analiza posibilitatea înfiinţării unor firme pentru călcat haine, la care să lucreze femeile. Mandreoli susţine opinia ţiganilor şi spune că adesea ziarele italiene exagerează pe tema copiilor care nu vor să meargă la şcoală şi generalizează, chiar dacă e vorba doar despre copiii unei singure familii.

Maria Ilie a explicat pentru "Adevărul": "Copiii vor să meargă la şcoală, pe ai mei eu îi duc şi îi aduc pe picioare, dimineţa şi seara. Dar ei au scris (n.r. - jurnaliştii italieni) că nici unul nu vrea să meargă la şcoală."

Conflictele cu alţi ţigani şi alte tabere

Rezidenţii din tabăra Triboniano sunt luaţi în vizor atât de poliţie, cât şi de populaţie, din cauza faptului că majoritatea ţiganilor declară că locuiesc în via Triboniano, chiar dacă nu e aşa, atunci când sunt prinşi de poliţie. De aceea, adevăraţilor rezidenţi li se pun în cârcă toate relele petrecute în taberele milaneze.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite