Problema ţiganilor din Italia face înconjurul mapamondului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendierea taberelor de ţigani de la Napoli şi instituirea infracţiunii de "clandestinitate" de către guvernul italian au stârnit dezaprobarea presei internaţionale. Corespondenţii de la

Incendierea taberelor de ţigani de la Napoli şi instituirea infracţiunii de "clandestinitate" de către guvernul italian au stârnit dezaprobarea presei internaţionale. Corespondenţii de la Roma pentru ziarele americane şi britanice descriu situaţia de criză în care se află Peninsula.

Textele lor au fost traduse în italiană şi publicate de săptămânalul "Internazionale" redactat la Roma. "Adevăraţii responsabili pentru haosul creat în Italia nu sunt străinii, ci criminalitatea organizată. Comisia Europenă va trebui să adopte pentru Roma aceleaşi măsuri de penalizare pe care le va aplica Bulgariei din motive similare", scrie Misha Glenny, în cotidianul britanic "The Guardian".

În editorialul numit "Cetăţeni europeni de categoria a doua", cotidianul "The Wall Street Journal" subliniază că reacţia Italiei împotriva emigranţilor intră în contradicţie cu principiile Uniunii Europene.

Publicaţia comentează propunerea lui Franco Frattini, proaspăt numit în funcţia de ministru de Externe, de a lua amprentele tuturor cetăţenilor europeni din ţările care nu au semnat încă Tratatul Schengen. Iniţiativa "îi vizează direct şi fără subtilităţi pe cetăţenii români, deoarece Bucureştiul nu va putea să adere la tratatul de la Schenghen înainte de 2011", comentează cotidianul economic american.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite