Primul Comisar pentru problema ţiganilor are mâinile "legate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apariţia primului Comisar pentru problema romilor în Italia a generat o serie de polemici referitoare la puterile reale pe care le presupune această funcţie. "Pionieratul" în rezolvarea

Apariţia primului Comisar pentru problema romilor în Italia a generat o serie de polemici referitoare la puterile reale pe care le presupune această funcţie.

"Pionieratul" în rezolvarea problemei ţiganilor prin intermediul unui comisar se va desfăşura în oraşul Milano, prin numirea în această funcţie a prefectului oraşului, Gian Valerio Lombardi. Dar nu toţi reprezentanţii administraţiei cred în această soluţie.

Preşedintele Provinciei Milano, Filippo Penati, a intervenit dur după publicarea decretului în "Gazzeta Ufficiale" (Monitorul Oficial): "Au fost trădate atât aşteptările milanezilor, cât şi ale locuitorilor din toată Provincia." În ultimul timp, Penati i-a reproşat des prefectului că se mişcă foarte greu cu expulzările.

Legat de atribuţiile Comisarului pentru romi Penati a spus: "Este o funcţie inutilă, întrucât nu dă prefectului nici o putere în plus, nu-i dă posibilitatea să grăbească expulzările şi mai ales nu-i dă dreptul să intevină dacă taberele sunt ridicate pe proprietăţi private". Decretul guvernului a stabilit că bugetul Comisarului pentru romi din Milano va fi de un milion de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite