Primarul, solidar cu romii, vrea să i se ia amprentele digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul localităţii Meolo, din provincia di Venezia, a decis să meargă la carabinieri pentru a i se lua amprentele, relatează "La Nuova". Iniţiativa reprezintă un act de solidaritate cu

Primarul localităţii Meolo, din provincia di Venezia, a decis să meargă la carabinieri pentru a i se lua amprentele, relatează "La Nuova". Iniţiativa reprezintă un act de solidaritate cu copiii romi şi o formă de protest împotriva propunerii făcute de ministrul Maroni de a le lua amprentele.

"Sunt împotriva oricărei forme de rasism, voi merge la carabinieri să mi se ia amprentele. Sunt de acord cu recensământul, dar în cazul acesta trebuie să includă toţi rezidenţii din teritoriu", a declarat primarul Nillo Tallon, membru al Partidului Democrat. În opinia primarului, "nu se poate face politică pe spinarea copiilor".

"Eu sunt de acord cu luarea amprentelor tuturor rezidenţilor din Italia, fără discriminări. Ar fi o soluţie care ar ajuta forţele de ordine să lupte împotriva ilegalităţii", a mai adăugat Tallon.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite