Primarul Romei cere evacuarea a 85 de tabere de nomazi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gianni Alemanno, primarul Romei, a propus într-o întâlnire avută cu ministrul de interne, Roberto Maroni, eliminarea treptată a 85 de tabere de ţigani din zona capitalei italiene, informează

Gianni Alemanno, primarul Romei, a propus într-o întâlnire avută cu ministrul de interne, Roberto Maroni, eliminarea treptată a 85 de tabere de ţigani din zona capitalei italiene, informează cotidianul "Il Messaggero".

Afirmând că politicile privind siguranţa publică desfăşurate de către fostul primar al Romei, Walter Veltroni, au fost ineficiente, Alemanno a declarat că intenţionează să emită un decret care să aibă ca rezultat reducerea a 85 de taberelor de nomazi.

Printre imigranţii care trăiesc în taberele respective, mulţi sunt originari din România.

Alemanno a susţinut: ''Având un decret de lege care va permite o măsură de expulzare de pe teritoriu mai drastică decât cea din trecut, sperăm să reducem treptat cele 85 de tabere, ocupate atât de persoane cu acte în regulă, cât şi de cei care stau abuziv. Avem astfel posibilitatea de a reduce numărul prezenţei imigranţilor pe teritoriu''.

Actualul primar al Romei încurajează cooperarea guvernului ''cu ţările neo-comunitare pentru ca procesele de îndepărtare să fie eficiente''.

De asemenea, Gianni Alemanno a adăugat că ''peste câteva săptămâni, forţele de ordine vor fi pregătite să efectueze operaţiuni care să aibă un impact asupra principalelor forme de degradare'', cum ar fi prostituţia, cerşitul şi comerţul abuziv.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite