Primarul Romei: "Vom evacua 65 de tabere ilegale!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre noile priorităţi ale primarului Romei, Gianni Alemanno, se numără evacuarea a 65 de tabere ilegale din capitala Italiei, informează cotidianul "La Repubblica". "Trebuie demolate 65 de

Printre noile priorităţi ale primarului Romei, Gianni Alemanno, se numără evacuarea a 65 de tabere ilegale din capitala Italiei, informează cotidianul "La Repubblica".

"Trebuie demolate 65 de aşezări ocupate abuziv de ţigani. Aceasta este o prioritate pentru Roma", a afirmat Alemanno în cadrul unui adunări electorale din oraşul Aosta, desfăşurată ieri dimineaţă.

Primarul capitalei Italiei a adăugat: "În Roma există 85 de aşezări ilegale ocupate abuziv de ţigani; dintre acestea, doar 20 funcţionează legal. Vom evacua de pe teritoriul Romei persoanele care au încălcat legea, iar ceilalţi vor fi înscriși în programe cu teritorii special amenajate si vor fi obligaţi să respecte îndatoririle de bază ale oricărui cetăţean".

Între timp, au avut loc mai multe controale în taberele de nomazi din Roma. Printre aşezările supravegheate se numără cele de pe strada Salone, zonele Tor de Cenci şi Castel Romano. Din aceste teritorii, forţele de ordine au arestat mai mulţi cetăţeni români de etnie romă.

Cotidianul citat menţionează că printre arestaţi se aflau patru români cu mandat de arestare pe numele lor pentru infracțiuni legate de patrimoniu, un adolescent în vârstă de 17 ani prins în posesia a 30 de grame de haşiş şi un tânăr acuzat de clonare de cărţi de credit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite