Primarul Romei: „Moartea Giovannei Reggiani trebuie să tulbure conştiinţele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la asasinarea Giovannei Reggiani, primarul Romei, Gianni Alemanno, reevaluează situaţia românilor din Italia, la locul unde s-a întâmplat agresiunea.

În mare grabă, sâmbătă seara la ora 17.00, primarul Alemanno şi-a anunţat vizita la Tor di Quinto, locul unde, exact cu un an în urmă, a fost agresată Giovanna Reggiani. Pentru moartea ei, cetăţeanul român de etnie rromă, Nicolae Romulus Mailat (25 ani) a fost condamnat la 29 de ani de închisoare şi despăgubiri materiale.

Gianni Alemanno, alături de soţia sa, Isabella Rauti, a decis să depună un buchet de flori în memoria italiencei agresată în seara de 30 octombrie 2007.

“Asasinarea doamnei Reggiani nu trebuie să înceteze să tulbure conştiinţa politicienilor din Roma. Fapta trebuie să o fixăm pe creier pentru că este o gaură neagră în care nu trebuie să mai intrăm, un lucru teribil care nu va trebui să se mai întâmple niciodată”, a spus Alemanno jurnaliştilor prezenţi.

Tragica întâmplare a asociat imigraţia românilor din Italia cu lipsa siguranţei pe străzi şi a declanşat un lanţ de măsuri împotriva străinilor la nivel naţional. Primarul Romei a amintit că el pledează pentru pedeapsa cu închisoarea pe viaţă a lui Mailat. “Asteptăm sentinţa definitivă. Dacă lui nu i se dă închisoarea pe viaţă, atunci nu ştiu când va trebui să se dea”, a spus Gianni Alemanno.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite