Primarul Padovei a stabilit condiţii discriminatorii pentru imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul orasului Padova a semnat o hotărâre care prevede că cetăţenii străini vor fi nevoiţi să demonstreze că au un loc de muncă şi o locuinţă stabilă, informează agenţia de presă

Primarul orasului Padova a semnat o hotărâre care prevede că cetăţenii străini vor fi nevoiţi să demonstreze că au un loc de muncă şi o locuinţă stabilă, informează agenţia de presă Adnkronos.

În Padova a intrat în vigoare o ordonanţă care prevede posibilitatea retragerii permisului de şedere a cetăţenilor străini care nu pot demonstra că au o locuinţă decentă şi un loc de muncă prin care li se asigure un venit anual de minimum 5.000 de euro.

Primarul oraşului, Massimo Bitonci, a semnat un document prin care se constituie o comisie ce va stabili dacă cei care fac cereri pentru obţinerea unui permis de şedere întrunesc sau nu exigenţele consemnate în ordonanţă.

Astfel, imigrantul va trebui să prezinte autorităţilor "documentele prin care să ateste activitatea sa contractuală exercitată, fie aceasta la un patron sau autonomă".

Autorităţile vor efectua o verificare a existenţei salariului adecvat pentru întreţinerea cetăţeanului străin sau a oricărui alt venit. De asemena, hotărârea afectează şi imigranţii care cer obţinerea permisului de şedere pentru a-şi completa studiile sau pentru formarea profesională.

Venitul minim de 5.000 de euro pe an va creşte în cazul în care cetăţeanul străin are în întreţinerea sa şi alte persoane. Pe lângă venit şi o locuinţă stabilă, imigranţilor li se cere să demonstreze că au şi asigurare medicală.

Acţiunea primarului Massimo Bitonci a fost condamnată de către ministrul italian al Solidarităţii Sociale, Paolo Ferrero.

Acesta a afirmat că "primarului Padovei şi-a asumat prerogative care, conform decretului privind condiţiile de expulzare ale imigranţilor, au fost atribuite prefecţilor, şi nu primarilor. Prin această iniţiativă, oficialul local încalcă drepturi civile şi constituţionale pentru a-şi face campanie electorală sau pentru a obţine majoritatea voturilor. Este o acţiune rasistă şi discriminatorie care lezează libertăţile umane şi democraţia din această ţară".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite