Primarii olteni îşi cer ţiganii înapoi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii trecute, o delegaţie de primari din Oltenia a prezentat autorităţilor milaneze situaţia rromilor din România. După ce sate întregi au rămas fără locuitori,

La sfârşitul săptămânii trecute, o delegaţie de primari din Oltenia a prezentat autorităţilor milaneze situaţia rromilor din România.

După ce sate întregi au rămas fără locuitori, primari şi viceprimari din localităţile Calopar, Sălcuţa, Lipov (Dolj), Ţintăreni (Gorj) şi Balş (Olt) au plecat la Milano pentru a-şi confirma intenţia de a-i integra pe rromi "acasă". Mesajul transmis prefectului milanez a fost: "Ajutaţi-ne să-i ajutăm pe rromii noştri! E singurul mod în care nu o să vă treziţi într-o zi cu toţi pe cap, inclusiv cu cei care nu au venit încă".

Întâlnirea face parte dintr-un proiect iniţiat de o asociaţie din Milano. În discursul său, viceprimarul oraşului Balş, Mădălin Ady Teodosescu, a prezentat condiţiile în care trăiesc rromii: fără gaz, fără şosele şi cu venituri de 100 de euro pe lună.

Soluţia considerată oportună de ambele părţi este accesarea fondurilor europene cu proiecte comune. Totodată, s-a făcut un apel ca oamenii de afaceri italieni să investească în zonă. (Cornel Toma)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite