Primăria Romei a premiat un scriitor român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Mihai Mircea Butcovan a fost evidenţiat la categoria Jurnalism. În fiecare an, Primăria Romei decernează "Premiile multietnice şi interculturale" personalităţilor care se implică în

>> Mihai Mircea Butcovan a fost evidenţiat la categoria Jurnalism.

În fiecare an, Primăria Romei decernează "Premiile multietnice şi interculturale" personalităţilor care se implică în atenuarea diferenţelor culturale dintre italieni şi imigranţi. La ediţia de anul acesta, printre premianţi s-a numărat şi un conaţional de-al nostru.

La sfârşitul săptămânii trecute, Primăria Romei a decernat în cochetul Auditorium Parco della musica "Premiile multiculturale". Printre cei cinci premianţi s-a numărat şi un scriitor român, Mihai Mircea Butcovan (foto), 38 de ani, considerat de către juriu cel mai mai bun la categoria Jurnalism.

Mircea se află în Italia din 1991, a publicat o serie de cărţi dintre care a atras atenţia cu "Allunaggio di un immigrato innamorato" ("Aselenizarea unui imigrant îndrăgostit"), în care povesteşte aventura lui cu o activistă a Ligii Nordului. O poveste care a durat un an şi jumătate şi s-a încheiat cu o scrisoare a tinerei italience către acesta, relatată cu umor şi ironie în carte.

Juriul a luat în consideraţie pentru decernarea acestui premiu o serie de articole publicate în presa italiană de către Mircea Butcovan, care au ajutat la schimbarea percepţiei italienilor faţă de români. În cadrul aceleiaşi manifestări s-au mai acordat premii pentru literatură, spectacol, proiecte şcolare şi cinema. (Cornel Toma, Milano)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite