Preşedintele provinciei Milano: "Trebuie să angajăm imigranţi români în poliţia locală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filippo Luigi Penati, preşedintele provinciei Milano, a cerut recent ca în poliţie să fie angajaţi şi imigranţi. Propunerea i-a surprins chiar şi pe membrii majorităţii de stânga pe

Filippo Luigi Penati, preşedintele provinciei Milano, a cerut recent ca în poliţie să fie angajaţi şi imigranţi. Propunerea i-a surprins chiar şi pe membrii majorităţii de stânga pe care o conduce. Penati a remarcat: "Angajarea cetăţenilor străini în forţele de ordine, inclusiv în poliţia municipală, ar duce la prevenirea mult mai eficientă a infracţiunilor."

Răspunsul opoziţei a fost dat prin vocea lui Matteo Salvini (Liga Nordului): "Lombarzii (referindu-se la italienii din nordul Italiei, n.r.) s-ar simţi trădaţi şi umiliţi dacă ar fi controlaţi de poliţişti străini". Dat fiind că cetăţenii comunitari au drept de vot în alegerile administrative, până acum, în campania electorală, cuvântul "român" a fost evitat.

O excepţie o face însă acelaşi exponent al Ligii Nordului care spunea: "Pentru a face faţă delincvenţei nu trebuie să angajăm români, albanezi sau chinezi, trebuie doar să închidem frontierele."Contactat de "Adevărul", preşedintele Penati a declarat: "Propunerea mea de a angaja străini în poliţie nu se adresează doar instituţiei pe care o conduc, ci tuturor instituţiilor statului din Italia, şi mai ales arenei politice. Trebuie să devină o lege naţională, nu locală". Penati a lăsat să se înteleagă faptul că viitorii poliţişti vor avea nevoie oricum de cetăţenie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite