Presa şi politicienii îndeamnă noile generaţii la rasism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exploziile de furie ale politicienilor italieni legate de ţigani nu rămân fără urmări. Urgenţa "eliminării lor din context", cum spun cu uşurinţă oamenii politici, devine încă o

Exploziile de furie ale politicienilor italieni legate de ţigani nu rămân fără urmări. Urgenţa "eliminării lor din context", cum spun cu uşurinţă oamenii politici, devine încă o dată îngrijorătore, de data acesta la alt nivel, pe chat-urile tinerilor din Peninsulă.

"Duepuntozero" este unul dintre cele mai populare forumuri italiene de discuţii pe internet, iar subiectele dezbătute acolo devin chestiuni îngrijorătoare pentru presă. Tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani instigă la rasism sau propun pedeapsa cu moartea pentru imigranţii care fură, violează sau vând droguri.

"I-aş împuşca în faţă", "Clandestinii nu merită trimişi acasă, ci pedepsiţi prin împuşcarea cu tunul", "I-aş ucide imediat, să nu ne mai îngrijorăm cum să îi pedepsim. Aşa plătim cu aceeaşi monedă", sunt doar câteva din comentariile pline de ură la adresa unor oameni pe care îi cunosc decât din telejurnale.

Rar câte cineva intervine în apărarea imigranţilor; un tânăr de 18 ani precizează: "Este o deosebire mare, televiziunea greşeşte: românii şi ţiganii nu sunt acelaşi lucru. Românii sunt la locul lor, muncesc. Ţiganii sunt adevărata problemă".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite