Poveştile ţiganilor din Vizureşti au făcut turul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Vizureşti, localitate aflată la 35 de kilometri de Bucureşti, au ajuns pe paginile ziarelor din Marea Britanie şi au fost preluate si de revista "Internazionale".

Locuitorii din Vizureşti, localitate aflată la 35 de kilometri de Bucureşti, au ajuns pe paginile ziarelor din Marea Britanie şi au fost preluate si de revista "Internazionale". Săptămânalul italian dedică patru pagini situaţiei ţiganilor săraci din Vizureşti.

Pe fondul tensiunilor din Italia, jurnaliştii punctează faptul că "ţiganii trăiesc în mizerie de un mileniu, încă din perioada migraţiei în masă din Rajastan, din nordul Indiei. În toate ţările unde s-au stabilit, nu au beneficiat de politici de integrare", titrează "Internazionale".

Jurnaliştii evidenţiază îngrijorarea Uniunii Europene în ceea ce priveşte episoadele de xenofobie înregistrate în Italia. Plecând de la situaţia ţiganilor din Vizureşti, care, în ciuda faptului că mulţi nu au buletin de indentitate, merg la şcoală, săptămânalul indică situaţiile în care fondurile europene pot fi investite mai eficient decât în dezbaterile la nivel înalt. "În timp ce Bruxelles cheltuieşte miliarde de euro, învăţătorul inimos din Vizureşti nu are bani să-i şcolarizeze pe copii de ţigani".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite