Portretul robot al românului din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Interne italian şi ISTAT (Institutul Naţional de Statistică) au realizat un raport privind principalele caracteristici ale imigrantului italian. Acest "portret robot" al

Ministerul de Interne italian şi ISTAT (Institutul Naţional de Statistică) au realizat un raport privind principalele caracteristici ale imigrantului italian.

Acest "portret robot" al românului reuneşte, în general, următoarele elemente: originar din Nord-Estul României, se stabileşte în zone puternic industrializate din Peninsulă (Lombardia, Lazio, Veneto, Emilia-Romagna), este bărbat, are vârsta până în 45 de ani, lucrează în meserii necalificate (muncitor, artizan, îngrijitor) şi intentionează să îşi aducă întreaga familie în Italia.

Interacţionează puţin în comunitatea românească, participând rar la evenimente organizate de aceasta. Nu au fost luaţi în calcul imigraţii cu contracte pe perioade determinate şi nici clandestinii. Raportul revelă şi cresterea numărului elevilor străini, 42,6% din total, fiind copii de imigranti. Românii sunt 13,6%, şi se află pe locul a doilea după albanezi.

Ministerul de Interne italian a realizat acest studiu în intenţia de a demara programe de integrare şi control al migraţiei, propuse de Uniunea Europeană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite