Pisa: 12 ţigani români au acceptat să fie repatriaţi, pentru 1.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru familii de ţigani români din Pisa (oraş din vestul Italiei) au acceptat propunerea municipalităţii de a se întoarce în România, ei primind în schimb un bonus cuprins între 500 şi 1.000 de euro, informează ediţia online a cotidianului "Corriere della Sera".

Doisprezece ţigani români care locuiesc în mai multe tabere din Pisa se vor întoarce, zilele următoare, în România, cu un autobuz pus la dispoziţia lor de primăria din localitate.

Cele patru familii de ţigani au acceptat propunerea municipalităţii de a se întoarce în ţară, contra unei sume care variază între 500 şi 1.000 de euro pentru fiecare familie. Ţiganii vor primi, însă, banii, numai în momentul în care vor ajunge în România. De asemenea, ei nu vor mai putea reveni pe teritoriul Italiei timp de un an.

Această iniţiativă de repatriere consimţită şi plătită a ţiganilor români aparţine primăriilor din Pisa şi din alte cinci localităţi din apropiere: Cascina, San Giuliano Terme, Vecchiano, Calci şi  Fauglia, precum şi Direcţiei de Sănătate Publică din Pisa. Până acum au fost alocaţi 500.000 de euro pentru acest proiect.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite