Pictură românească, expusă în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O expoziţie care va conţine opere de artă realizate de trei artiste, printre care şi pe pictoriţa româncă Magdalena Rădulescu, se va organiza între 8 martie şi 6 aprilie în provincia Trento

O expoziţie care va conţine opere de artă realizate de trei artiste, printre care şi pe pictoriţa româncă Magdalena Rădulescu, se va organiza între 8 martie şi 6 aprilie în provincia Trento din Italia, informează agenţia de presă Adnkronos.

În onoarea argentinienei Florencia Martinez, a finlandezei Petra Giacomelli, precum şi a româncei Magdalena Rădulescu, se va deschide, în incinta Palatului Libera, o expoziţie intitulată "Sub cenuşă. Femei care au lăsat ceva în urmă" în localitatea Villa Lagarina.

Expoziţia face parte din proiectul desfăşurat timp de mai mulţi ani, denumit "Arta Liberă. Palatul Libera pentru arta contemporană", la crearea căruia participă organizaţia Promoart din provincia Trento, autorităţile locale din Villa Lagarina, precum şi ambasadele din Italia ale Argentinei, Finlandei şi României.

Programul va începe cu lecturarea unor fragmente din povestirile pictoriţei românce. Fragmentele vor fi interpretate de actriţa Susanna Gabos, expoziţia continuând cu prezentarea video intitulată "În amintirea Magdalenei Rădulescu".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite