Pianista Ioana-Maria Lupaşcu şi-a prezentat volumul autobiografic la Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi scriitori români, rezidenţi sau nu în străinătate, îşi lansează operele la Milano. Pe 2 martie 2009, pianista Ioana-Maria Lupaşcu (31 ani) şi-a prezentat la consulatul român din Milano, volumul autobiografic  “Prinţul baghetei”.

Prezentarea volumului a fost făcută de Adina Christescu, membră a Asociaţiei Românilor din Italia (Milano). Aceasta a explicat auditoriului faptul că “Prinţul baghetei” “este şi nu este un roman autobiografic, este o galerie a  personajelor muzicale de mare importanţă ale României, cum ar fi Sergiu Celibidache, George Georgescu, Ion Voicu, Mădălin Voicu, Ştefan Ruha etc. “

În volumul pianistei românce, cel supranumit “Prinţul baghetei” este dirijorul Ilarion Ionescu Galaţi, “cel mai mare dirijor în viaţă, în opinia artistei”, a mai explicat Adina Christescu.

“ Este o carte despre trei mari pierderi si despre regăsirea mea după acestea: a tatălui meu, după tsunami-ul din Maldive din 2004, a maestrului meu, la o lună după tata, şi a unei mari iubiri, foarte judecată şi criticată, dar foarte intensă. După toate aceste trei pierderi m-am căutat şi m-am regăsit pe mine în credinţă.“, a declarat autoarea volumului.

Ioana-Maria Lupaşcu a evocat pentru ziarul “Adevărul”, cel mai plăcut şi cel mai neplăcut eveniment al volumului autobiografic. “Cel mai greu rămâne episodul morţii tatălui meu, moment în care mi-am redimensionat relaţia cu Dumnezeu.

Cel mai plăcut a fost acela în care am semnat contractul ca solistă concertistă  la filarmonica din Ploieşti, a fost ca o încununare a anilor de studiu, de muncă, de eforturi.”, a explicat autoarea.

Artista Ioana-Maria Lupaşcu are mari satisfacţii datorită scrisului, dar se consideră prin excelenţă pianistă.

Autoarea a ales oraşul Milano pentru prezentarea cărţii sale, deoarece s-a îndrăgostit de acesta la vârsta de 16 ani. Ea a locuit doi ani la Milano.

Perioada milaneză a fost una dintre cele mai frumoase din viaţa sa. În acest oraş, Ioana-Maria Lupaşcu are foarte mulţi prieteni cu care îi face o deosebită plăcere să se reîntâlnescă.






Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite