Napoli: acordeonul lui Petru va fi expus la metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acordeonul lui Petru Bârlădeanu, românul ucis din greşeală la Napoli, va fi expus în staţia de metrou Cumana di Montesano (Napoli). La acest proiect lucrează consilierul regional Alfonsina De Felice, în colaborare cu primăria din Napoli şi ONG-ul Opera Nomadi.

Lângă plăcuţa comemorativă va fi expus şi instrumentul străpuns de glonţul care l-a ucis pe Petru. “Ideea este să lăsam moştenire oraşului Napoli muzica lui Petru. Chiar dacă a existat multă indiferenţă, a existat şi solidaritate din partea instituţiilor care nu au lăsat-o singură pe soţia sa, Mirela“, a comentat Enzo Esposito de la Opera Nomadi.

„Are doar o gaură în el, e bun“

Acordeonul lui Petru a rămas în Italia după ce soţia lui şi rudele nu au dorit să-l ia. Mirela a declarat pentru „Adevărul” că a fost contactată de autorităţile italiene care i-au propus să-l păstreze, pentru că „are doar o gaură în el, dar funcţionează, se poate cânta la el”.

Moartea lui Petru a pus pe poziţii polemice Primăria din Napoli şi Regiunea. Primarul, Rosa Russo Iervolino, a afirmat sâmbătă că „localnicii au procedat bine că au fugit şi nu s-au implicat.”

Preşedintele Regiunii, Antonio Bassolino, s-a declarat însă „ruşinat de această atitudine” şi a amintit că Regiunea s-a mobilizat imediat pentru a ajuta familia lui Petru. Preşedintele Bassolino s-a ferit însă să facă publică suma pe care o va primi soţia lui Petru.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite