A început exodul imigranţilor spre Peninsulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început exodul imigranţilor spre Peninsulă
A început exodul imigranţilor spre Peninsulă

Pentru majoritatea românilor care lucrează în Italia, concediul s-a sfârşit sau este pe cale de a se încheia în următoarele zile, motiv pentru care a început exodul dinspre România către oraşele Peninsulei.

Duminică a fost prima zi în care coloane lungi de maşini s-au format la principalele puncte de intrare în Italia, Trieste şi Udine, şi spre marile oraşe din nord.

Ieri dimineaţă, la Milano şi Torino, ritmul de viaţă s-a schimbat vizibil, inevitabila aglomeraţie facându-se simţită. Peste noapte, străzile s-au animat, mijloacele de transport au redevenit pline, iar locurile de parcare libere au dispărut.

Românii reprezintă pentru Italia comunitatea străină cea mai numeroasă, majoritatea bărbăţilor lucrând în domeniul construcţiilor. Astfel, odată cu reîntoarcerea acestora, peste câteva zile, vor fi redeschise şantierele oprite pe perioada lunii august şi vor fi reluate activităţile comerciale.

În centrul şi sudul Peninsulei, oraşele se vor aglomera abia după jumătatea lunii septembrie, ritmul de viaţă fiind complet diferit de cel din nord, unde este plasată cea mai mare parte a industriei. Compatrioţii care au venit în România în această vacanţă sunt de ordinul sutelor de mii.

Centrul de Studii pentru Mediul Înconjurător, Casă şi Teritoriu (CESCAT) estimează, pentru primele zile ale săptămânii, reîntoarcerea în Milano a circa 900.000 de locuitori, reprezentând circa 80% din populaţia a oraşului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite