Pediatrii, lecţii despre culturile străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul medical care lucrează în spitalul pediatric Regina Margherita, din Torino, sunt trimişi la un curs prin care vor fi pregătiţi să primească mai bine pacienţii care provin din

Personalul medical care lucrează în spitalul pediatric Regina Margherita, din Torino, sunt trimişi la un curs prin care vor fi pregătiţi să primească mai bine pacienţii care provin din familiile imigranţilor.

Proiectul se cheamă „Leggere per Crescere” (A citi pentru a creşte) şi are ca scop îmbunătăţirea cunoştinţelor despre străini, a înţelegerii şi a respectului faţă de celelalte culturi.

Spitalul Regina Margherita este specializat în  tratarea bolilor copilăriei. Spitalul tratează copii sosiţi din întreaga lume.

În cadrul cursului, un expert le va explica medicilor aspecte legate de tradiţiile culturale ale ţărilor din care provin. „Lecţiile la care vor participa medicii pediatri le vor permite să înţeleagă mai bine necesităţile pacienţilor străini, care sunt în număr din ce în ce mai mare în spitalul nostru”, spune Walter Arossa, directorul general al spitalului.

În cadrul aceluiaşi proiect, este inclusă distribuirea de materiale informative în şase limbi, inclusiv în limba română, prin care li se vor explica mamelor nevoile pe care le au copiii în primul an de viaţă şi care sunt serviciile sanitare disponibile pe teritoriul oraşului.

În anul 2007, au fost trataţi 33.459 de copii, proveniţi din 118 ţări. În 10.594 de cazuri, pacientul a fost de origine română. La mare distanţă, 3.454 de tratamente au fost aplicate copiilor de origine marocană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite