Pavilion Românesc în gara din Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Românească este una etapele proiectului „Romania, Piacere de conoscerti” („România, încântat de cunoştinţă”) gândit de Guvernul României pentru reabilitarea imaginii ţării

Casa Românească este una etapele proiectului „Romania, Piacere de conoscerti” („România, încântat de cunoştinţă”) gândit de Guvernul României pentru reabilitarea imaginii ţării noastre în Italia.  

După o lună de la debutul iniţiativei, italienii din Roma au avut ocazia să intre în contact cu elemente din cultura românească, de la bucătărie şi până la muzica folclorică, timp de 3 zile. Astfel, timp de trei zile începând cu 7 noiembrie, în gara Termini din Roma a poposit un pavilion românesc.

Amenajarea Pavilionului îşi dorea să prezinte viaţa obişnuită a românilor, de la obiceiurile din bucătărie şi până la cărţile pe care le citesc. Împărţit pe trei segmente, pavilionul purta vizitatorii de la sufragerie până în bucătăria românească trecând prin dormitor.

La intrare, vizitatorii au fost întâmpinaţi cu pliante despre România, distribuite în prima zi de promoterii firmei Playteam, iar apoi de voluntari români. Timp de două zile, doi bucătari români şi un italian au pregătit sarmale româneşti, dar pe care publicul nu a avut ocazia să le guste. Un afiş interzicea strict degustarea oricărui fel de mâncare gătită.

Organizatorii au motivat că legea italiană şi lipsa unei autorizaţii din partea unui instituţii sanitare le interzicea oferirea preparatelor culinare publicului.

„Eu am intrat ca să caut o hartă a României deoarece vara viitoare vreau să merg în vacanţă cu maşina, dar nu au. Sarmalele au un parfum ameţitor, păcat că nu putem să le gustăm”, ne-a spus Francesco di Pietro (55 ani) din Roma.

Casa România se va muta în 20 şi 22 noiembrie la Milano, în Piazza Affari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite