Patru tineri pianişti, în turneu pro-România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Gologan, George Todică, Adrian Cojocarui şi Marius Mantale sunt cei patru tineri care prin intermediul pianului au luptat pentru îmbunătăţirea imaginii românilor din Italia. Pianiştii,

Andrei Gologan, George Todică, Adrian Cojocarui şi Marius Mantale sunt cei patru tineri care prin intermediul pianului au luptat pentru îmbunătăţirea imaginii românilor din Italia. Pianiştii, celebri deja pe plan internaţional, au vârste între 13 şi 15 ani şi sunt elevii maestrului Iulian Arcadi Trofin.

Turneul lor în Peninsulă a fost compus din trei concerte, la Roma, Reggio Emilia şi Beinasco. Organizatorul evenimentelor a fost Rotary Club Piatra Neamţ, susţinut atât de către primăriile locale italiene, cât şi de Ambasada României la Roma.

Întrebat despre impactul asupra italienilor, maestrul Trofin a declarat: „Scopul final al acestei acţiuni a fost de a prezenta italienilor şi reversul medaliei, talentul copiilor noştri, a celor cu care ne mândrim în oricare ţară din lume.

Consider că impactul a fost major, atât la Roma cât şi în celelalte două localităţi audienţa a fost mai mult decât încântată.”
Acţiunea a fost o completare, privată, a ultimelor proiecte guvernamentale de îmbunătăţire a imaginii românilor din Italia.



Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite