Partidul lui Berlusconi promite: "Vom expulza 20.000 de rromi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini români din Italia au cerut cartea de alegător pentru scrutinul din 13-14 aprilie. Dezinteresul este speculat de forţele politice, care se întrec în promisiuni populiste legate de

Puţini români din Italia au cerut cartea de alegător pentru scrutinul din 13-14 aprilie. Dezinteresul este speculat de forţele politice, care se întrec în promisiuni populiste legate de români. Asocierea unei etnii la fenomenul infracţional se regăseşte şi în promisiunile din platforma-program a partidului "Il Popolo della Liberta" (PDL), condus de Silvio Berlusconi.

În program se specifică: "Vom expulza 20.000 de rromi care au încălcat legea". Cea mai recentă declaraţie cu tentă xenofobă îi aparţine fostului vicecomisar UE pentru justiţie, Franco Frattini (foto), candidat al PDL pentru Camera Deputaţilor: "Toleranţă zero faţă de infractorii români". El adaugă: "Trebuie să organizăm patrule de poliţie mixte româno-italiene, împotriva românilor care vin în Italia pentru a comite infracţiuni".

Frattini nu este la prima "soluţie" de acest gen. Ca o măsură antiterorism, el a propus ca pe internet să fie cenzurate cuvinte de genul "bombă" sau "exploziv". În niciun program propus de principalele partide nu apar teme de interes pentru imigranţi: pedepse dure pentru patronii care angajează străini la negru sau facilitarea obţinerii rezidenţei pentru comunitarii care au un venit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite