“Papa Benedict al XVI-lea a ajuns pe Youtube” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă dedică şi astăzi un spaţiu larg conflictelor armate din Fâşia Gaza, aflate pe ultima sută de metri. Alte subiecte de interes pentru ziarele italiene sunt atacul lansat de premierul Berlusconi la adresa televiziunii italiene, precum şi ştirea potrivit căreia Papa Benedetto al XIV-lea va putea fi găsit pe Youtube.

“Israelul este de acord cu încetarea focului în Fâşia Gaza”, titrează ediţia online a cotidianului  “Corriere della Sera”. Israelul a decis încetarea unilatreală a focului în Fâşia Gaza. Ştirea a fost făcută publică de către primul ministru israelian Ehud Olmert. Premierul a explicat că decizia a fost luată deoarece Israelul a atins o mare parte dintre obiectivele fixate la începerea campaniei militare în Fâşia Gaza. El a mai adăugat că Israelul este pregătit să înceteze ostilităţile, dar că trupele armate nu vor părăsi deocamdată Fâşia Gaza.

“Călătoria lui Obama spre Washington, pe urmele lui Lincoln”
, anunţă cotidianul “La Repubblica”. Ceremonia de învestitură a lui Barack Obama în funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii va începe printr-o călătorie simbolică cu trenul, de la Philadelphia la Washington. Obama a ales ca punct de plecare oraşul Philadelphia, deoarece acela este locul în care s-a semnat Declaraţia de independenţă, în anul 1776. De asemenea, tot la Philadelphia, Obama a ţinut unul dintre cele mai importante discursuri ale sale, anul trecut.

“Berlusconi a atacat televiziunea italiană”, relatează tot cotidianul “La Repubblica”. Premierul Silvio Berlusconi a criticat recent cu virulenţă televiziunea din Peninsulă, caracterizând-o drept o televiziune lipsită de demnitate. Atacul primului ministru italian a avut loc zilele trecute, în timpul unei întâlniri politice de la Nuoro, în Sardinia. Berlusconi s-a plâns, de asemenea, de eternele polemici din politica italiană.

“Papa Bendetto al XVI-lea a ajuns pe Youtube”, anunţă cotidianul “La Stampa”. Site-ul Youtube îi va dedica papei Benedetto al XIV-lea o secţiune specială, în cadrul căreia vor fi postate imagini, citate şi discursuri de-ale sale. Acesta este rezultatul unui acord pe care Vaticanul l-a semnat cu Google şi care va fi făcut public pe data de 23 ianuarie. În momentul de faţă, motorul de căutare Google oferă 102 milioane de rezultate, precum şi 14,9 milioane de linkuri pentru cuvintele “Papa” şi “Vatican”.

“Criza economică. UE avertizează: recesiune lungă şi gravă”
, titrează cotidianul “Il Messagero”. Recesiunea economică ar putea fi lungă şi gravă. Acestea sunt concluziile unui document care va fi făcut public în cadrul summitului Ecofin (întâlnire la nivel înalt a celor 27 de miniştri de finanţe ai UE), care va avea loc marţea viitoare. În acelaşi document se precizează faptul că încrederea consumatorilor şi a firmelor se află la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite