Organizaţia italiană GVC a inaugurat un centru de plasament la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia non-guvernamentală italiană GVC a inaugurat zilele trecute la Giurgiu un centru de plasament “Casa Dunării”, pentru copiii abandonaţi. La ceremonia de inaugurare au participat

Organizaţia non-guvernamentală italiană GVC a inaugurat zilele trecute la Giurgiu un centru de plasament “Casa Dunării”, pentru copiii abandonaţi.

La ceremonia de inaugurare au participat autorităţile locale, amabasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, precum şi reprezentanţii ONG-ului italian.

Centrul de plasament face parte dintr-o listă mai lungă de instituţii de primire a orfanilor şi a copiilor abandonaţi, pe care organizaţia GVC le-a deschis până acum în România.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul Minsterului italian al Afacerilor Externe, al provinciei Bolzano, precum şi al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Copiilor din România (ANPDC) şi al Direcţiei Judeţeană pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Giurgiu.

Organizaţia non guvernamentală GVC a fost înfiinţată în 1971 în Italia şi acum activează în 27 de ţări ale lumii, luptând pentru drepturile copiilor şi împotriva cumplitei boli, SIDA.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite